Staň se potravinářským expertem

Image

U nás máš na výběr ze tří oborů, které z tebe udělají diplomovaného specialistu v potravinářství.  Titul DiS. ti zajistí vyšší příjmy a lépe díky němu najdeš dobře placenou práci, pokud se ovšem rovnou nerozhodneš založit si vlastní podnikání v oboru. Bez ohledu na to, který obor si vybereš, titul a vzdělání ti usnadní budování tvé kariéry.

Pokud se rozhodneš studovat Analýzu potravin, staneš se odborníkem pracujícím v prestižní hi-tech oblasti v potravinářském průmyslu. Budeš moci pracovat ve všech typech potravinářských pracovišť a zvládneš dělat například i marketing potravin. S tímhle oborem se o uplatnění nemusíš bát, nabídky budeš dostávat už při studiu.

Jako diplomovaný absolvent oboru Technologie a hygiena potravin můžeš pracovat v prestižní oblasti potravinářství, kde je stále větší a větší využití. Tvým druhým domovem se stane laboratoř, ať už chemická nebo mikrobiologická a uplatníš se ve státním i soukromém sektoru. Stejně jako v analýze potravin, i zde získáš základní znalosti marketignu potravin.

Jestliže chceš zamířit do oblasti s dlouhou tradicí, staň se diplomovaným Zpracovatelem mléka. Můžeš pracovat v provozech, kde budeš dbát na kvalitu výrobků a jejich nezávadnost, můžeš se také stát vedoucím pracovníkem laboratoří a vyvíjet nové produkty. Po studiu bez problémů najdeš práci, nebo se můžeš vrhnout do vlastního podnikání v oboru laboratorní kontroly potravin.


Proč studovat jeden z našich oborů?

Stáhnout přihlášku ke studiu

Stáhnout učební plány

Informace o přijímacím řízení

KÓD OBORU
29-41-N/02 Analýza potravin 
29-41-N/03 Technologie a hygiena potravin
29-41-N/04 Zpracování mléka 

FORMA STUDIA
prezenční (denní) studium
kombinované studium

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Vyšší odborné vzdělání

ZAKONČENÍ STUDIA
Absolutorium

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium (denní)
Čtyřleté studium (kombinované)

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají

VÝŠE ŠKOLNÉHO
1500 Kč/semestr

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
15 (obory v denní formě)
10 (obory v kombinované formě)

  • JISTÁ BUDOUCNOST

    Ať si vybereš jakýkoliv obor, o své uplatnění se bát nemusíš. O naše studenty je zájem a lukrativní nabídky dostávají často už během studia.

  • MODERNÍ VYBAVENÍ

    V dnešním světě zkrátka musíš jít s dobou a na škole s tím počítáme. Máme k dispozici špičkové moderní vybavení a naučíme tě s ním pracovat.

  • DŮRAZ NA PRAXI

    Praxi klademe na první místo a právě díky tomu jsou naši absolventi na top úrovni, schopni hned po škole převzít zodpovědnost. Zaměstnavatelé to vědí.

  • KVALITNÍ PŘÍPRAVA

    Dáváme si záležet, aby naši absolventi měli oproti konkurenci něco navíc. U nás se ti dostane kvalitního vzdělání a postarají se o to opravdoví odborníci z praxe.

 

Uplatnění


Jako absolvent jednoho z našich oborů se uplatníš napříč potravinářstvím.
Titul DiS. ti otevře dveře k vedoucím pozicím, ať už se rozhodneš pro práci v laboratoři, zamíříš do některé z potravinářských firem, nebo se prosadíš ve státním sektoru.

Kontrolor kvality potravin, odborník přes jakost a bezpečnost, nebo třeba expert na marketing potravin. Možností uplatnění budeš mít spoustu.

Image
 

Co všechno můžeš dělat?


Je potřeba odborníka na potraviny? Tak tam najdeš našeho absolventa. Pracují od Kofoly, přes Hamé až po kontrolu potravin u prezidenta.

Analýza potravin

  • Můžeš se stát například kontrolorem kvality potravin v potravinářské firmě, nebo některé státní instituci. Budeš kontrolovat, jestli vám dodali kvalitní suroviny, nebo jestli jsou výrobky přesně takové, jako mají být
  • Práci najdeš i v laboratořích potravinářských závodů, kde budeš dohlížet na kvalitu a bezpečnost surovin a výrobků.
  • Otevře se ti prestižní oblast marketingu potravin či životního prostředí.

Technologie a hygiena potravin

  • Můžeš být technologem v některé z potravinářských firem. Dohlížet budeš na dodržování výrobních postupů a standardů kvality při výrobě.
  • Nebo se staň kontrolorem kvality a měj na starosti kvalitu vstupních surovin a výstupních produktů a dodržování správných technologických postupů při výrobě.
  • Uplatnění najdeš také v akreditovaných laboratořích, které se zabývají kontrolou jakosti a bezpečnosti potravin.

Zpracování mléka

    • Staň se expertem v oblasti přípravy potravinářských surovin. Můžeš se podílet i na vývoji nových výrobků ve firmě.
    • Uplatníš se při jakékoli fázi výroby potravin a můžeš zastávat řídící pozici ve výrobním procesu.
    • Neobejdou se bez tebe ani v oblasti zemědělské prvovýroby.
       

      Co o oborech říkají naši studenti?


      Image

      Martin Žilka - absolvent


      "Po střední škole jsem váhal, kam dál. Zvolil jsem si Technologii a hygienu potravin a rozhodně toho nelituji. Díky této škole se na trhu práce a v životě neztratím."

       
      Image

      Barbora Bolková - absolventka


      "Chemické a mikrobiologické laboratoře jsou tu kvalitně vybaveny a staly se pro mě největší zábavou na této škole a nadchli mě pro studium. Díky škole jsem dnes vedoucím kvality v jedné z největších nápojářských firem v ČR."

       
      Image

      Petr Žíla - absolvent


      "Od mala mi chutnaly sýry, jogurty a všechno z mléka. Chtěl jsem se je naučit kvalitně vyrábět a posunout řemeslo dál což se mi díky studiu potravinářských technologií na VOŠP v Kroměříži povedlo. Nyní pracuji jako technolog velké mlékárny a dělám to co mně baví."

       

      Jak to u nás vypadá


      Který obor je pro tebe ten nejlepší?


      Každý náš obor je něčím specifický a všechny ti zajistí vynikající praxi a skvělé uplatnění. Který se pro tebe hodí nejvíc?

      Image

      Analýza potravin


      Image

      Technologie a hygiena potravin


      Image

      Zpracování mléka


      Chceš trávit čas v laboratoři a při slově chemie ti nevstávají vlasy hrůzou? Pak pojď studovat Analýzu potravin. Dostane se ti skvělé praktické přípravy a po studiu můžeš v potravinářství zamířit opravdu kamkoliv.


      Stáhni si přihlášku

      Vidíš svou budoucnost v potravinářské firmě nebo laboratoři? Zajímá tě celý výrobní proces od vstupních surovin až po hotový výrobek? Ideální obor pro tebe je Technologie a hygiena potravin.


      Stáhni si přihlášku

      Vsaď na jistotu a studuj tradiční obor Zpracování mléka. Po studiu můžeš pracovat na řídících pozicích napříč potravinářstvím i mlékárenstvím, v potravinářských firmách budeš mít otevřené dveře a můžeš se podílet i na vývoji nových produktů.


      Stáhni si přihlášku

      Jaké je studium u nás?


      Zajímavé obory, maximální podíl praxe a skvělé uplatnění


      Podívej se proč studovat právě u nás!

      Domluv si individuální prohlídku školy


      Nevyhovuje ti ani jeden z termínů Dní otevřených dveří? Chceš se vyhnout davům, prohlédnout si naši školu, laboratoře i poloprovoz hezky v klidu? Chceš zažít prohlídku s výkladem od těch nejpovolanějších? Domluv si individuální prohlídku!


      Jak to funguje?

      • vyplníš formulář
      • na email ti přijde potvrzení, jestli s tvou návštěvou počítáme
      • do kalendáře si napíšeš datum a můžeš začít odpočítávat

      Ing. Mgr. Michal Pospíšil

      Ředitel školy
      pospisil@vospaspsm.cz
      +420 573 334 936, kl. 102
      +420 724 205 316


      *Vyplněním údajů a odesláním formuláře souhlasíte s jejich zpracováním a uchováním.